• KLIENT: Statutární město Ostrava
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • DATUM: 2014

Tento projekt pracuje s prostorem stávajícího sportovního areálu pod ZŠ na ulici Karla Pokorného, který je v této lokalitě využíván jak školní mládeží, tak širokou veřejností. Návrh prostor doplňuje o nové sportovní plochy a rozšiřuje stávající, které budou opět sloužit jak základní škole, tak i občanům z okolí. Druhou funkcí budou volnočasové aktivity pro všechny věkové kategorie – dětská zahrádka, hrací vybavení a pískoviště pro nejmenší, zábavné prvky pro školní mládež – lanové hřiště, bmx dráha a další. Součástí této zóny bude i dopravní hřiště se základními prvky pro výuku dopravního provozu. Pro dospělé a starší jsou připraveny v projektu venkovní fitness prvky. Dále je zde umístěna lezecká stěna a běžecká trať protínající celý areál navazující na běžecké trasy. Atrakce a prvky založené na hravém poznávání fyziky a jednoduchých principů fungování např. zvuku budou tvořit další důležitou část řešeného areálu. Projekt bude také zahrnovat oddechové aktivity jako altán, pěší plochy, travnaté plochy, pítka, atd. Výsledkem by měl být moderní, multifunkční, zábavný areál, který bude zaměřen na posílení těla i ducha, zábavné trávení volného času a využití pro celou rodinu.

Team:
David Kotek, Martin Tománek, Martin Křivánek, Petr Kundrát, Tomáš Baláži, Pavel Nitra

Podobné projekty