• KLIENT: WOODIES.CZ s.r.o.
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • REALIZACE: 2016

Cílem v rekonstrukci prostoru bývalé prodejny fotoaparátů na Stodolní 2 bylo minimalizovat množství použitých materiálů, maximalizovat skladové prostory a použít netradiční prvek v interiéru tak, aby se docílilo velmi originálního interiéru. To vše jsme skloubili v použití gabionového koše, běžně užívaném ve stavebnictví pro exteriérové opěrné zídky a podobné stavby. Použití tohoto prvku v interiéru svým charakterem nabídlo mnoho dalších možností. Koš bylo možné využít jako statický prvek pro vynesení pokladního pultu z nerezové oceli, jako prostorovou multifunkční strukturu suplující skříňový nábytek a jako policový posuvný systém ve výlohách.
Všechny prvky designovány tak, aby s přehledem dokázaly reagovat na budoucí změny v sortimentu zboží.
Veškeré požadované skladovací prostory jsme umístili tak, aby byly součástí prodejny. Sklady jsme pocitově zakryli gabionovou svařovanou sítí, čímž se docílilo jak potlačení přímého vnímání co se děje ve skladu, tak i k zachování kontaktu zákazníka a prodejce v případě, když je nutné ze skladu některé zboží vyzvednout. V části prodejny jsme využili vysokého stropu a vložili efektní patro, opět věnováno skladovým plochám. Pod patrem tak mohl vzniknout ´obývákový´ prostor, doplněn o originální pohovku a zkušební kabinku a podtržen velkoplošnou life-style reklamou.
Celý koncept je sjednocen ve své surovosti jak ve vztahu k Ostravě a její ocelářské historii, tak i ve vztahu k nabízenému, velmi luxusnímu a designovému zboží, které tak dostává netradiční a podporující pozadí

Team:
David Kotek, Petr Kundrát

Podobné projekty