• CLIENT: Utíkal family
  • PLACE: Horní Žukov, Czech Republic
  • DATE: 2014

The main idea was to create a modern detached house ideal for living. This house itself is conceived as a prism loosely laid on relatively steep slope. The steep terrain is used in the space of the living room that with its open part offers an amazing view over the Beskydy mountains. The house itself is divided by a terrace that continues into the living area and clearly defines the social area from the private one. In the private zone, there can be found a bedroom with its own closet, two children’s rooms, a bathroom, an office and a laundry room. Both zones are connected together with a central hallway. The roof of the house is designed for extensive greenery. From the point from the road, the house blends in with the beskydy’s meadows as it is situated several meters under the road level. The concept of this detached house takes in account the surrounding that is respected.

Team:
David Kotek, Valerie Zámečníková, Kateřina Holenková, Jan Müller

Podobné projekty