• CLIENT: private person
  • PLACE: Karlovice, Czech Republic
  • STUDY: 2015
  • REALIZATION: 2017

Na začátku celé akce stojí rozhodnutí: bourat a začínat znovu, nebo rekonstruovat? Samozřejmě, že rekonstruovat. Koncepce návrhu je založena na rozšíření dvou stávajících chatových objektů na jedno společné, moderní a nadčasové rodinné bydlení. Vnitřní uspořádání domu využívá rozdílné výšky stávajících podlah, které doplňuje o několik dalších ploch. Vzniká tak netradičně navazující prostor, který nabízí jak výrazné společenské prostory tak i nezbytné soukromí. Každému členovi rodiny, jak se právě cítí. V interiéru se snoubí moderní materiály i technologie s původními prvky. Pracujeme s přírodními materiály jak v interiéru tak i na fasádě objektu. Povrch domu je sjednocen do světlé omítky, materiálu který je v místě tradičním a z praktického hlediska poměrně bezúdržbovým. V místech, kde obyvatelé přichází do přímého styku s domem je použito přírodního dřeva. Příjezdová a příchozí cesta je vyskládána z místního lomového kamene, který přechází až do interiéru vstupní haly a spojuje tak interiér s exteriérem.
V objektu bude kladen důraz na minimalizaci jak investičních tak i provozních nákladů s ohledem na ekologii 21. století.
3 domky, 3 terasy a 3 obyvatelé – to vše jako magické sjednocení domu přispívající k harmonickému životu jeho obyvatel.

Team:
David Kotek, Petr Kundrát

Podobné projekty