• CLIENT: private person
  • PLACE: Ostrava, Czech Republic
  • STUDY: 2016
  • REALIZATION: 2018

Koncepce návrhu je založena na faktických vlastnostech pozemku jako jsou: umístění sousedních objektů, orientace ke světovým stranám, umístění příjezdové komunikace a konkrétní rozložení stavebního programu.Na základě všech vstupních údajů vznikla koncepce 3 jednotlivých boxů, propojených společným komunikačním a pobytovým jádrem, které jsou různě natočeny tak, aby v prvním podlaží vytvářely logické vazby. Garáž je umístěna tak, aby byl příjezd z komunikace co nejkratší. Vstup do domu logicky navazuje na garáž a je orientován taktéž k přístupu na pozemek.Naopak do nově vytvořeného atria jsou orientovány veškeré soukromé i společenské pobytové místnosti tak, aby byl zajištěn jasný vztah se zahradou i dostatečné proslunění jednotlivých místností.Box druhého nadzemního podlaží pak v místě vstupu 1.np vytváří svou hmotou závětří, jako ochranu před nepřízní počasí a na druhé straně atria vymezuje plochu pro pevné zastřešení části pobytové terasy.

Team:
David Kotek, Petr Kundrát

Podobné projekty