• CLIENT: Správa železniční dopravní cesty, s.o.
  • PLACE: Čeladná, Czech Republic
  • DATE: 2011

The new object is designed as a ground floor building whose dominant architectonic feature is a facade made out of facing bricks. The architectonic concept is mainly based on the surrounding of the building with is Beskydy’s foothills. The railways stop is situated away from the center of the municipal making the arrival for the visitors a gate to the nature of Beskydy mountains. The design was based on a simple ground plan with an accent on the protruding roof with three different angles of the roofing. The requirement was to use basic natural materials such as wood, bricks and also complementing stone. Stone was used in the outdoor spaces where by using an irregularly worked stone that finishes the wholesome of the whole railway stop. The disposition of the building contains a waiting room to which facilities for passengers are connected, a ticket office with facilities for the staff, a utility room and a technical room of the railway communication machines. The construction design also includes the outdoor spaces, a shielded part for passengers as well as a space for bicycle storage.

Team:
David Kotek, Kateřina Holenková, Lukáš Bobek, Pavel Krátký

Podobné projekty