• KLIENT: manželé Utíkalovi
  • MÍSTO: Horní Žukov, Česká republika
  • DATUM: 2014

Hlavní myšlenkou je vytvořit moderní rodinný dům, který bude ideální pro život. Vlastní dům je koncipován jako hranol volně položený na relativně prudký svah. Svažitý terén je využit v prostoru obývacího pokoje, který svou otevřenou částí nabízí úchvatný pohled do Beskydského pohoří. Samotný dům je rozdělen terasou, která prostupuje do obytné části a jasně odděluje společenský prostor od prostoru ryze soukromého. Společenská zóna představuje vzdušný prostor pro umístění jídelního stolu a vnitřního společenského posezení. V soukromé zóně se nachází ložnice s vlastní šatnou, dva dětské pokoje, koupelna, pracovna a prádelna. Obě zóny jsou vzájemně propojeny centrální chodbou. Střecha domu je navržena pro extenzivní zeleň. Z pohledu od komunikace dům splývá s beskydskými loukami.

Team:
David Kotek, Valerie Zámečníková, Kateřina Holenková, Jan Müller

Podobné projekty