• KLIENT: manželé Výtiskovi
  • MÍSTO: Háj ve Slezsku, Česká republika
  • STUDIE: 2015
  • REALIZACE: 2017

Při navrhování tohoto domu bylo prioritní docílit maximální prostornosti a zároveň intimity. Dvoupodlažní objekt je umístěn co nejblíže severní hraně pozemku a zároveň vjezdu, aby se mohly obytné zóny maximálně otevřít do zahrady, ve které se nachází. Propojení zajišťují lodžie, jak v obývacím pokoji tak i křídle rodičů s ložnicí, s možností uzavření posuvnými panely pro zajištění intimity. První patro obsahuje prostornou garáž doplněnou o skladovací prostory. Garáž je přes sklad průchozí do haly domu. Zde je možno vstoupit do místnosti prádelny s technickým zázemím, toaletou a průchozí spíží. Ta zajištuje pohodlné zásobování domácnosti potravinami hned po příchodu domů a zároveň splňuje přímou návaznost s kuchyní. Ta je prostorově spojena s jídelnou i obývacím pokojem. Kuchyně svým umístěním zajištuje požadovaný přehled o předprostoru domu v okolí vstupu a garáže. Schodištěm z chodby vystoupáme do otevřeného prostoru haly, která bude sloužit jako herna, relaxační prostor i studovna dětí. Z tohoto prostoru bude přístup na střechu. Na hlavní prostor pak navazují dětské pokoje vždy s vlastní šatnou a společným hygienickým zázemím. Na pozemku je zachován zahradní domek s voliérami pro exotické ptactvo. V rámci příjezdové plochy je oplocení řešeno jako „hradba“ s dostatečnou výškou pro zamezení nahlížení na pozemek kolemjdoucími. Hradba bude opatřena automaticky řízenou posuvnou bránou s brankou, doplněnou o zvonky s kamerou a schránkami.

Team:
David Kotek, Petr Kundrát

Podobné projekty