• KLIENT: manželé Bínkovi
  • MÍSTO: Vřesina u Bílovce, Česká republika
  • DATUM: 2011

Rodinný dům je koncipován jako sedlový hranol volně položený na relativně prudký svah průčelím k příjezdové komunikaci. Vlastní obytné prostředí je pro běžné účely jednoúrovňové, čímž se uliční průčelí dostává do výšky cca 3 m nad úroveň vjezdu. V tomto místě je dům podepřen plotovou zdí. Vnitřně je budova rozdělena do dvou zón. Zóna společenská představuje volný prostor pro umístění kuchyňského koutu, jídelního stolu a vnitřního společenského posezení, které má navržený alternativní ekvivalent v podobě venkovního krytého posezení v prostoru zahradního průčelí. Zóna klidová je tvořena ložnicí s příruční šatnou, dvěma pokoji, z nichž jeden je vnímán jako pracovna a druhý jako dětský pokoj. Nad všemi těmito pokoji jsou pak navrženy pokoje pro hosty. V návrhu se rozdělení projevuje prolomením střešního sedla. Obě zóny, společenská a klidová, jsou vzájemně propojeny centrální chodbou, ze které je dále napojena sezónní šatna, spíž, koupelna, wc a domácí práce.

Team:
David Kotek, Martin Tománek, Pavel Nitra

Podobné projekty