• KLIENT: Správa železniční dopravní cesty, s.o.
  • DATUM: 2011-2012
  • MÍSTO: Ostravice, Česká republika

Architektonický návrh vychází záměrně z jednoduchého účelného konceptu pro zdůraznění charakteru železniční stanice. Návrh z velké části zachovává původní tvar objektu. Provozně je rozdělen, z hlediska dispozičního řešení a současného užívání na provozní část (místnost pro ohlašování oprav, pokladna, čekárna, réleovna), komerční pronajímatelné prostory (prodejny) a nocležny pracovníků železniční stanice ve druhém patře budovy. Výrazným novým prvkem je vytvoření nového průchodu v prostoru čekárny, který rovněž plní funkci nového vstupu, včetně bezbariérového řešení a prostor u autobusové zastávky, kde vznikly nové komerční prostory s volnými průchody na nástupiště železniční zastávky.

Team:
David Kotek, Pavel Krátký

Podobné projekty