• KLIENT: Pavel Gorecki
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • DATUM: 2009

Byt se nachází v prvním patře prvorepublikového domu v centru Ostravy s výhledem do klidného parku. Jeho původní dispoziční řešení již majiteli nevyhovovalo. Na základě doporučení architekta se rozhodl pro jednu prostornou obytnou místnost s výhledem do parku a ložnici do dvora. Obytná místnost se dělí na 4 funkční zóny. První, kuchyň s jídelnou, byla doplněna o nový stůl a židle, původní kuchyňská linka byla ponechána, pouze se zapustila do nově vytvořené niky. Druhá zóna je určená pro relaxaci a sledovaní TV. Zóna třetí, sloužící jako pracovna zásadně ovlivňuje prostor díky možnosti zatahování průsvitného a neprůhledného závěsu. Neprůhledný – černý závěs umožní maximální soukromí pro práci a průsvitný jemně rozdělí prostor. Tato část odděluje zónu druhou od čtvrté, která slouží jako knihovna. Police v knihovně se dají libovolně přeházet a posouvat dle umístěných knih a ostatních předmětů. Nová dispozice bytu vyžadovala zbourání příček a následné vyrovnání podlah.

Team:
David Kotek, Alžběta Broďániová

Podobné projekty