• CLIENT: Pavel Gorecki
  • PLACE: Ostrava, Czech Republic
  • DATE: 2009

The flat is situated in the center of Ostrava, on the first floor of a building constructed in between 1920s and 1930s with a view over a quiet park . Its previous dispositions weren’t suitable for the owner. Based on the recommendation of an architect, he has opted for one spacious living room with a view over the park and a bedroom facing courtyard. The living room is divided into 4 functional zones. The first one, kitchen with dining room, was supplied with new table and chairs, former kitchen unit was kept, only placed in a different niche. Second zone is intended for relaxation and watching TV. Third zone, serves as a workspace and essentially influences the space thanks to an opportunity of closing sheer and opaque curtain. Black – opaque curtain allows maximal privacy for work and the sheer one delicately divides the space. This part separates the fourth zone that is used as a library.. Its shelves can be freely shuffled and moved depending on the placement of books and other items. New disposition of the flat required removing the transoms and subsequential floors leveling.

Team:
David Kotek, Alžběta Broďániová

Podobné projekty