• KLIENT: Ing. Ivan Boruta
  • MÍSTO: Fryčovice, Česká republika
  • DATUM: 2012

Záměrem bylo vybudovat základnu pro designérskou společnost, které bude představovat vlastní ateliérové a správní zázemí. Toto zázemí bude řešené v přednostní samostatné etapě, na kterou posléze naváže etapa druhá představující doplnění střediska o bytové jednotky apartmánového typu. Základní budova společnosti je podélně orientovaná podél řeky, kterou je možno vnímat ze všech pracovních míst kmenových zaměstnanců. Tato budova je situována do příjezdové části pozemku, zatímco apartmány jsou navrženy v zákrytu za ní. Prostor na rozhraní mezi apartmány a základní budovou je vyčleněn pro společenskou terasu s ohništěm, vnitřní uspořádání vychází z požadavku na vizuální kontakt mezi jednotlivými pracovníky. Primární orientační a pocitový prostor v základní budově je převýšená jednací místnost, která bude současně sloužit jako ateliér. Do něj je orientovaná kmenová ateliérová kancelář v prvním patře a chodba, na níž jsou navázány kanceláře vedení, čajová kuchyňka a rezervní kancelářské plochy. Velká terasa uprostřed areálu navazující na základní objekt je navržena s venkovním zapuštěným ohništěm a s demontovatelným systémem plachtového stanového stínění pro letní období.

Team:
David Kotek, Oldřich Bajger, Lucie Kluzová,

Podobné projekty