• KLIENT: soukromá společnost
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • DATUM: 2015

Vývojový koncept nového sídla mladé společnosti, umisťuje stavbu mezi tradiční zástavbu stávajícího sídla. V tomto projektu byla vyzdvižena myšlenka recyklace. Nové prostory firmy tvoří použité lodní kontejnery. Díky tomuto je stávající objekt modulární a je schopen reagovat na dané požadavky. Interiér je ponechán v surovém povrchu trapézového pláště, z venkovní strany se nachází izolace zavařena hliníkovou fólií. Mimo kanceláře a skladovací prostory se v objektu nachází taktéž multifunkční plochy, ve kterých mohou být provozovány výstavy či workshopy. Do stavby budou dva možné přístupy, přičemž hlavní vstup bude přemístěn na hlavní ulici. Tudíž dojde k zachování klidového charakteru ulice s rodinnými domy. K novostavbě objektu bude doplněna klidová venkovní zóna pro zaměstnance formou nového altánu s posezením a vodní plochou.

Team:
David Kotek, Petr Kundrát, Patricia Moreno Ramos

Podobné projekty