• KLIENT: SAREZA, s.r.o.
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • DATUM: 2013 - 2014

Cílem úprav areálu krytého bazénu Ostravy – Poruby je vytvoření jednotného vzhledu, technické a materiálové koncepce. Projekt se usiluje o rovnoměrné rozložení provozovaných atrakcí po celém areálu. Snahou je se vyhnout hluchým místům bez provozu a zároveň také místům s přílišnou koncentrací návštěvníků. Všechny nově budované prvky areálu, mimo věž plavčíka a tobogán, jsou navrženy jako přízemní. Prostupy mezi jednotlivými vodními plochami zajišťují lávky a písečný ostrov uprostřed „líné řeky“. Přístupy do jednotlivých míst vodních atrakcí jsou podřízeny požadavku na čistotu vstupujících osob. Z toho důvodu jsou všechny vstupy a na ně navazující plochy řešeny přes brodítko umožňující očistu nohou. Celý projekt zachovává návaznost na stávající objekt – krytý bazén. Cílem je vytvoření atraktivního okolí krytého bazénu, které v letních měsících poskytne návštěvníkům komfort, který si pro svůj odpočinek zaslouží.

Team:
David Kotek, Petr Kundrát, Valerie Zámečníková, Oldřich Bajger, Jan Muller

Podobné projekty