• KLIENT: Soukromá osoba
  • MÍSTO: Vřesina u Bílovce, Česká republika
  • DATUM: 2009

Architektonické řešení vychází z požadavku domu jako ochranné bariéry před okolním světem. Dům tvoří hradbu mezi poloveřejným prostorem a naprostým soukromím. Tento dům je navržen jako částečně patrový, nepodsklepený. Dům je nepravidelného tvaru ležatého písmene L a je zastřešen plochou střechou. Při vstupu do domu se jako první objeví prosvětlená hala. Hala odděluje od sebe společenskou část domu a soukromou. Z haly jsou přístupné domácí práce přímo u vstupu, šatna, dále je zde pokoj pro hosty, pohotovostní koupelna s WC a schodiště vedoucí k dětským pokojům ve druhém patře. Z haly lze také vstoupit do jídelny s kuchyní a obývacím pokojem. Za transparentní skleněnou stěnou se nachází sedmimetrový bazén, který pokračuje saunou, odpočívárnou s WC a dvoustrannou sprchou. Na pravou stranu od vstupní haly se za dveřmi vstupní šatny skrývá soukromý prostor manželů. Tvoří jej velkorysá halová šatna, opticky se rozevírající do velké koupelny a přímo ústící do manželské ložnice. Ze šatny je dále přístupná také pracovna.

Team:
David Kotek, Jaroslav Kotek, Václav Kocián, Jan Müller

Podobné projekty