• KLIENT: Bextra, s.r.o.
  • MÍSTO: Ostrava, Česká republika
  • DATUM: 2006

Základní koncepce návrhu je oddělení haly a administrativy do dvou jasně definovaných objektů. Hala je řešena s ohledem na možnost variabilního členění vnitřního prostoru, který se propisuje do obvodového pláště v podobě copilitových stěn. Tyto stěny se staly hlavním výrazovým prvkem haly společně s propracovaným detailem, který je patrný v celém objektu. Celek má jednotný charakter jasné kubické hmoty. Koncepce administrativy vychází z rozpohybování jednotlivých ucelených vnitřních prostorů. Hry vysunutých, těžkých, podporovaných a zasunutých, křehkých nesoucích hmot, které váže dynamická linie vysunutá do cesty, jako prvek reagující na ulici Místecká. Svým dramatem vyložení dává jasně najevo energii, jasný směr, impuls, který je patrný v celé firmě díky jejímu majiteli. Vysunutá část je „orlím hnízdem“ splněných cílů či připravovaných vizí. Linie dřeva drží celek pohromadě a z venkovních prostorů se propisuje do interiéru. Řešení interiéru je o jednoduchosti a použitých materiálech, jejich prolínání, vymezování hranic v prostoru. Tento objekt získal ocenění Dům roku 2006 Ostravy a čestné uznání Moravskoslezského kraje v kategorii průmyslové stavby.

Team:
David Kotek, Stanislav Šťastný, Libor Tomis

Podobné projekty